ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ....

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ





Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Έλληνες πατριώτες τιμήσαμε τους προγόνους μας που πέσαν στις κορυφές του Γράμμου και του Βιτσίου, παλεύοντας για μια Ελλάδα ελεύθερη και υπερήφανη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που έδωσε το παρόν και φέτος στις εκδηλώσεις ήταν ο ΛΑ.Ο.Σ με τον βουλευτή Α΄Αθηνων του κόμματος Γεώργιο Γεωργίου αλλά και με στελέχη του από πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τη Λάρισα εκπροσώπησε πολυπληθές κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ενώ στεφάνια στο μνημείο των ηρώων κατέθεσαν ο Α΄αντιπρόεδρος της Ν.Ε.- πολιτευτής Χρήστος Μπέλτσιος καθώς κι ο γ΄ αντιπρόεδρος της Ν.Ε. Γεώργιος Λεονταρής.




ΣΤΗ ΦΩΤΟ: ME TON Γ΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ ΛΑΡΙΣΑΣ κ. ΛΕΟΝΤΑΡΗ


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Το σωστό κράτος δεν μένει αδιάφορο ούτε στο ζήτημα της θρησκείας γενικά, ούτε στην ιδιαίτερη θετική θρησκεία όπως είναι η Ορθοδοξία. Το κράτος δεν έχει θεολογία, αλλά μια ηθική. Μέσα στο σωστό κράτος, η θρησκεία θεωρείται ως μια από τις βαθύτερες πνευματικές εκδηλώσεις και συνεπώς δεν είναι μόνο σεβαστή αλλά την υπερασπίζουμε και την προφυλάσσουμε. Το σωστό κράτος δεν δημιουργεί έναν «Θεό», όπως θέλησε να κάνει ο Ροβεσπιερισμός, σε μια στιγμή, κατά το υπερβολικό παραλήρημα της Συμβατικής. Δεν ζητάει το ματαιότερο, να την σβήσει από τις ψυχές, όπως κάνει ο μπολσεβικισμός. Το σωστό κράτος σέβεται τον Θεό των ασκητών, των Αγίων, των ηρώων και ακόμη τον Θεό που βλέπει και εκλιπαρεί η απλοϊκή και πρωτόγονη καρδιά του ΛΑΟΥ.

*Η άποψη αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΚΟΣΜΟΣ" την Παρασκευή 28/8/09
http://www.kosmoslarissa.gr/files/pdf/28-8-2009_p4.pdf

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

Μπέλτσιος Ν.Χρήστος
Αντιπρόεδρος Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ Λάρισας-πολιτευτής


Πριν απ΄όλα, το κράτος, όσον αφορά το μέλλον και την ανάπτυξη της ανθρωπότητας, δεν πιστεύει ούτε στη δυνατότητα ούτε στη χρησιμότητα της αιώνιας ειρήνης. Αποκρούει τον φιλειρηνισμό, ο οποίος κρύβει μια φυγή από την πάλη και μια δειλία εμπρός στη θυσία. Ο πόλεμος, μόνος, φέρνει στο μέγιστο της έντασης όλες τις ανθρώπινες ενέργειες και τυπώνει μια σφραγίδα ευγένειας στους λαούς που έχουν το θάρρος να τον αντιμετωπίζουν. Όλες οι άλλες αποδείξεις δεν είναι παρά δευτερεύουσες και δεν θέτουν τον άνθρωπο απέναντι στον εαυτό του. Επομένως, κράτη που εκλιπαρούν για ειρήνη (όπως εκλιπαρούμε σήμερα εμείς τους Τούρκους), θεωρούνται επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών, ιδίως όταν γίνονται αποδεκτά για το περιορισμένο μέτρο της χρησιμότητας που μπορεί να έχουν μέσα σε περιορισμένες πολιτικές καταστάσεις, όταν το αίσθημα, το ιδανικό ή το συμφέρον υποκινεί την θύελλα στην καρδιά των λαών. Αυτό το αντιφιλειρινικό πνεύμα το κράτος το εφαρμόζει ιδίως στη ζωή των ατόμων. Η αδριοσύνη των Ελλήνων στρατιωτών, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, δεν είναι μόνο ομολογία στωικής φιλοσοφίας και η περίληψη ενός καθαρά πολιτικού δόγματος, αλλά είναι το τράβηγμα προς την πάλη, η αποδοχή των κινδύνων που εγκυμονεί: είναι νέος ρυθμός της Ελληνικής ζωής. Γι΄ αυτό το σωστό κράτος δέχεται, αγαπά τη ζωή, αγνοεί την αυτοκτονία, στην οποία διαβλέπετε δειλία, εννοεί τη ζωή σαν καθήκον, σαν μια εξύψωση, σαν κατάκτηση. Η ζωή πρέπει να είναι υψηλή και πλήρης, γεννημένη για τον εαυτό της, αλλά ιδίως για τους άλλους, κοντινούς και μακρινούς, παρόντες και μέλλοντες.

* Το άρθρο μου αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" την Πέμπτη 27/8/09
http://files.eleftheria.gr/pdf/%7B1838E4B6-B6D1-44DD-B8E2-EA16C9E93572%7D_filo-27-8-09.pdf (σελ. 22)

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕ.Ο.Σ ΛΑΡΙΣΑΣ















Η Νεολαία Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ πραγματοποίησε την Κυριακή 23 Αυγούστου οικολογική δράση- καθαρισμό σε σημεία της παραποτάμιας περιοχής του Πηνειού. Ο καθαρισμός έγινε κυρίως στον παραποτάμιο πεζόδρομο κάτω από την κεντρική πεζογέφυρα. Η διεύθυνση καθαριότητας του δήμου Λαρισαίων μας προμήθευσε με αναλώσιμα υλικά καθαρισμού. Στόχος μας δεν είναι η κριτική σε φορείς αλλά μια συμβολική προσπάθεια αφύπνισης της ήδη υπάρχουσας οικολογικής συνείδησης των Λαρισαίων πολιτών. Στην οικολογική αυτή δράση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Α΄αντιπρόεδρος της Ν.Ε. και πολιτευτής Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ κ. Χ. Μπέλτσιος καθώς και ο Γ΄αντιπρόεδρος της Ν.Ε. κ. Γ. Λεονταρής. Oι εκδηλώσεις-εξορμήσεις οικολογικών δράσεων από τη ΝΕ.Ο.Σ θα συνεχιστούν.


πηγή: NE.O.Σ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Μπέλτσιος Ν.Χρήστος

Αντιπρόεδρος Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ Λάρισας-πολιτευτής


Όπως κάθε υγιής πολιτική αντίληψη το σωστό κόμμα πρέπει ταυτόχρονα να εκφράζει την πρακτική σκέψη. Πρέπει να είναι δράση εμψυχωμένη από ένα δόγμα. Αυτό το δόγμα πρέπει να γεννηθεί από ένα σύστημα ιστορικών αναγκών, να μείνει σ΄αυτές στενά δεμένο και να αποτυπώνει την ανώτερη τους κίνηση προς τα εμπρός. Έχει λοιπόν μια φόρμα που ανταποκρίνεται στα ενδεχόμενα χώρου και χρόνου, αλλά έχει ταυτόχρονα ιδεολογικό περιεχόμενο που το ανεβάζει στη σειρά της ανώτερης αλήθειας μέσα στην ιστορία της σκέψης. Δεν θα γνωρίζαμε να δράσουμε πνευματικά στον κόσμο σαν θέληση που να δεσπόζει σε άλλες θελήσεις, χωρίς μια αντίληψη της ιδιαίτερης και περαστικής πραγματικότητας πάνω στην οποία πρέπει να δράσουμε, κι αυτής της άλλης διαρκούς και παγκόσμιας αλήθειας από την οποία η πρώτη δανείζετε την ύπαρξη και τη ζωή της. Για να γνωρίσουμε τον άνθρωπο πρέπει να γνωρίσουμε την πραγματικότητα και και τους νόμους της. Δεν υπάρχει αντίληψη του κράτους που να είναι κατά βάθος αντίληψη της ζωής. Είναι φιλοσοφία η γνώση, λογικό οικοδόμημα που συνοψίζεται σ΄ένα όραμα ή σε μια πίστη, αλλά είναι πάντα-τουλάχιστον αυτοδύναμα- μια οργανική αντίληψη του κόσμου. Για το σωστό κόμμα, ο κόσμος δεν είναι αυτός ο υλικός κόσμος που φαίνεται στην επιφάνεια, όπου ο άνθρωπος είναι μεμονωμένο άτομο από όλα τ΄άλλα που υπάρχει στον εαυτό του και που κυβερνάται από ένα φυσικό νόμο που ενστικτωδώς το σπρώχνει να ζει μια ζωή στιγμιαίας και εγωιστικής χαράς. Ο άνθρωπος του σωστού κόμματος είναι άτομο που είναι Έθνος και Πατρίδα, ηθικός νόμος που ενώνει τα άτομα και τις γενεές σε μια παράδοση και σε μια αποστολή, αφαιρώντας το ένστικτο της ζωής της περιορισμένης στο στενό κύκλο της χαράς για να ιδρύσει με το καθήκον μια ζωή ανώτερη, ελευθερωμένη από περιορισμούς του χρόνου και του τόπου: μια ζωή όπου το άτομο, με την αυταπάρνηση, με τη θυσία των ιδιαίτερων συμφερόντων του, με τον ίδιο τον θάνατο πραγματοποιεί αυτή την όλως πνευματική ύπαρξη που γεννά την αξία του ανθρώπου.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ

ΑΝΑΓΟΥΛΑ ΣΤΗ... ΣΟΥΛΑ φέρνει το Βορειοηπειρωτικό!



Σούλα Μερεντίτη: Μια Ελληνίδα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που, επαξίως, διεκδικεί τον τίτλο «Μούσα του Ενβέρ Χότζα»!..

Την έπιασε νευρική κρίση επειδή ο συνταγματάρχης ε.α. Β. Ζιώγας… τόλμησε να γράψει ένα βιβλίο για την πολύπαθη αυτή ΕΘΝΙΚΗ υπόθεση. Χαρακτηρίζει και τον συγγραφέα και όσους τον βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίου του «σωβινιστές».

Πλέκει το εγκώμιο των Αλβανών μεταναστών (δηλαδή λαθρομεταναστών) τονίζοντας ότι… μας βοήθησαν στην ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας και ότι η προσφορά τους στην Ελλάδα είναι τεράστια.

Ζητεί ευθύνες από Δημάρχους του Νομού Τρικάλων, επειδή οι …αθεόφοβοι βοήθησαν στην έκδοση του άκρως ενημερωτικού και πατριωτικού αυτού πονήματος

Ο ισοπεδωτισμός, η κατάπτωση κάθε ηθικής που έχει σχέση με τις έννοιες Πατρίδα και Θρησκεία και η παγκοσμιοποίηση μαζί με το νεοεποχίτικο πνεύμα ορισμένων, αν όχι όλων, των πολιτικών «μας» αρχόντων, ως γνωστόν, στις ημέρες μας κορυφώνεται!..

Σε συνδυασμό, βεβαίως, με μια επικίνδυνη επιθετική διάθεση εναντίον όσων αποτολμούν να κρατήσουν Θερμοπύλες έστω και γράφοντας μια πραγματεία, ένα ιστορικό βιβλίο.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα αυτό της βουλευτού (!) Σούλας Μερεντίτη (ΠΑΣΟΚ), η οποία εξανέστη μέχρι… αναγούλας, ακούστε ή μάλλον διαβάστε για τι:

Ο συνταγματάρχης ε.α. Β. Ζιώγας έγραψε και εξέδωσε με την βοήθεια δημάρχων του Νομού Τρικάλων, ένα εξαιρετικό, από πάσης απόψεως, βιβλίο με τίτλο «Βόρειος Ηπειρος – χθες, σήμερα, αύριο».

Στο πόνημα αυτό – που είναι εξαιρετικώς καλαίσθητο, με πληθώρα φωτογραφιών και ντοκουμέντων παρουσιάζεται το μέγα εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου που, εκτός των άλλων, συνιστά ένα πολύ διαφωτιστικό βοήθημα για την κατανόηση του θέματος, το οποίο εν πολλοίς ελάχιστοι γνωρίζουν, σήμερα, αφού το κατεστημένο «μας» φροντίζει αρκούντως για την αποσιώπησή του.

Η εν θέματι βουλευτής (!) λοιπόν, μόλις πληροφορήθηκε την έκδοσή του εξεμάνη μέχρι μανίας καταδιώξεως εναντίον του συγγραφέα, αλλά και όσων βοήθησαν στην έκδοσή του.

Αιτιολογία;

Ο «σωβινισμός» και ο «εθνικισμός» του κ. Ζιώγα, αλλά και των παραγόντων που συνέδραμαν στην έκδοση του βιβλίου. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, τους Αλβανούς μετανάστες (δηλαδή, λαθρομετανάστες)… αρωγούς στην πρόοδο και ανάπτυξη της Ελλάδας.

Τι να πούμε; Δοξάστε την!..

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

«ΒΑΡΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ»


Μπέλτσιος Ν.Χρήστος Αντιπρόεδρος Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ Λάρισας-πολιτευτής

«ΣΑΠΙΟΥΣ» ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ

1Η Απρίλη 1955. Έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του κυπριακού λαού. Τιμή στους ήρωες της ΕΟΚΑ. Ο αγώνας συνεχίζεται. ΗΠΑ και Αγγλία ίδια συμμορία. Όχι στο ανθελληνικό Σχέδιο Ανάν, που εξυπηρετεί Μογγόλους, Σιωνιστές και CIA…ΟΧΙ στο ρόλο της ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ η Κύπρος, για να επωφεληθούν με τη θυσία της άλλοι. Εμπρός όλοι μαζί να ελευθερώσουμε το νησί στολίδι του Έθνους. «Η ταν ή επί τας»! Όχι σε άλλες υποχωρήσεις και ταπεινώσεις. Η Κύπρος είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα του Ελληνισμού. Η Κύπρος θα ζήσει, θα μεγαλουργήσει και σύντομα θα ενωθεί με την Ελλάδα όπως επιθυμεί ο λαός της. «Εμείς διαθέτουμε ψυχή, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας γι αυτό θα νικήσουμε», διεκύρηξε ο Ήρωας Γρίβας Διγενής, με την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στους αποικιοκράτες Άγγλους. Τριάντα χιλιάδες Κύπριοι πολέμησαν εθελοντικά στο β΄παγκόσμιο πόλεμο, πλάι στους Άγγλους και ενάντια των Γερμανών, για να μην επικρατήσει ο Χίτλερ και χάσουν οι Εγγλέζοι τις αποικίες τους. Μια από αυτές παρέμεινε η Κύπρος. Υπενθυμίζουμε ότι στις 15/1/1950 οι Κύπριοι περιχαρείς που είχαν συμβάλλει και οι ίδιοι να νικήσουν οι φίλοι (!!) τους Εγγλέζοι τον φασισμό, για χάρη της ελευθερίας των Εθνών, ενθαρρύνθηκαν και διενήργησαν δημοψήφισμα, όπου το 96% τάχθηκε υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα. Ο πρώτος δε που υπέγραψε με «κόκκινο μελάνι» ήταν ο γηραιός αγωνιστής Αρχιεπίσκοπος Μακάριος β΄. Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στάλθηκαν στην Ελληνική βουλή και τον ΟΗΕ. Ξέρετε πως υποδέχθηκαν οι Άγγλοι «δημοκράτες» την ενέργεια αυτή των Κυπρίων; Επιδόθηκαν σε συστηματικές διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες των Κυπρίων. Δίκαια αναρωτιούνται οι Κύπριοι. Τι χειρότερο θα είχαν υποστεί εάν είχε επικρατήσει ο Χίτλερ; Ή πόσο καλύτερα θα ήταν να είχαν παραμείνει ουδέτεροι ή να πηγαίνουν με τους εκάστοτε νικητές, όπως έκαναν οι Τούρκοι και έβγαιναν πάντοτε κερδισμένοι. Υπενθυμίζουμε ότι ο κυπριακός λαός επιχείρησε επανειλημμένα να επιτύχει την ανεξαρτησία του και την Ένωση με την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς ευρέθη πάντα αντιμέτωπος με την θηριωδία των Άγγλων δημοκρατών…Το 1931 εξεγέρθηκαν οι Κύπριοι σε όλη την επικράτεια της Νήσου, με στόχο να αποτινάξουν τους αποικιοκράτες από πάνω τους και να ενωθούν με την μητέρα Ελλάδα. Ξέρετε πως αντέδρασαν τότε οι Εγγλέζοι φίλοι; Κήρυξαν δικτατορία και προέβησαν σε διώξεις, βασανιστήρια και εξορίες των Κυπρίων. Επηρεασμένοι από αυτό τον αγώνα 45 προσωπικότητες στην Ελλάδα- πολύ πριν την ΕΟΚΑ- συγκρότησαν την Επιτροπή για την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με πρόεδρο τον Παύλο Κουντουριώτη. Συμμετείχαν ακόμη ο Κωστής Παλαμάς, ο Α. Μπενάκης ο Τσαμαδός, ο Ραγκαβής και άλλοι. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση τότε ήταν αδύναμη να στηρίξει το κίνημα του λαού της Κύπρου, που αγωνιζόταν για Ελευθερία. ευνοϊκότερη περίοδος για να επιλυθεί το κυπριακό, ήταν η περίοδος του ενόπλου αγώνα, υπό τον αείμνηστο Γρίβα Διγενή, ενός δικαίου αγώνα που δυστυχώς πουλήθηκε από το θρυλικό δίδυμο Καραμανλή – Αβέρωφ και τον ιδιόρρυθμο Μακάριο ή Μούσκο, ο οποίος μάλιστα αθέτησε τον όρκο που είχε δώσει στην ΕΟΚΑ και είχε ορκιστεί να αγωνισθεί για ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό στις 7/3/1953 αποφασίστηκε στην Αθήνα να αρχίσει –ως έσχατη λύση- ένοπλος αγώνας ενάντια στους συμμάχους(!!!) αποικιοκράτες Άγγλους, που καταδυνάστευαν το νησί. Την 1η Απρίλη του 1955 ο αείμνηστος Γρίβας ξεκίνησε στην Κύπρο τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα. Στην Κύπρο διαφώνησαν μερικοί φιλοσοβιετικοί, μέλη του κόμματος ΑΚΕΛ. Στην Ελλάδα αντέδρασε στον πατριωτικό αγώνα –κάνοντας ειρωνικές δηλώσεις- ο πολυπράκτορας κοινός χαφιές, κατά την ομολογία των αριστερών, ΓΓ του ΚΚΕ Ζαχαριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε «βαρελότα» και σε «ψευτοδιγενή»!! Είναι δε τραγικό την περίοδο εκείνη να πεθαίνουν στον αγώνα για ελευθερία της Κύπρου οι Καραολής, Δημητρίου, Ζάχος, Μαυρομάτης, Παληκαρίδης, Πατάτσος και τόσοι άλλοι και Ελλαδίτες ανθέλληνες να υπονομεύουν τον αγώνα. Η Κύπρος ουσιαστικά διχοτομήθηκε με την επονείδιστη συμφωνία της Ζυρίχης, που υπέγραψαν οι καταστροφείς Καραμανλής- Αβέρωφ. Όταν το 1964 δόθηκε η ευκαιρία να επιτευχθεί η ένωση με το σχέδιο Άτσεσον, ο μειοδότης ιδιόρρυθμος Μακάριος απέρριψε τη λύση αυτή χωρίς καν να θελήσει να συζητήσει. Αναγκάζοντας τότε τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου να δηλώσει για τον Μούσκο: «Άλλα συμφωνούμε το πρωί και άλλα κάνει το βράδυ». Ο Ελληνικός λαός δεν θα δεχθεί άλλα τετελεσμένα. Ο αγώνας της ΕΟΚΑ συνεχίζεται μέχρι να επιτευχθεί το ποθούμενο. Η ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα!!! Έλληνες, η Ελλάδα γίνεται ισχυρή όταν έχει πατριώτες πολιτικούς. Γι αυτό προσοχή στις εκλογές!!!

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΤΟΥ Σ. ΧΑΜΟΥ

Ο ΛΑ.Ο.Σ ανεβαίνει κι αυτό ενοχλεί, ενοχλεί τους ανθρώπους της Νέας Τάξης, ενοχλεί το σύστημα, ενοχλεί τον παλαιοκομματισμό. Ένας από τους ανθρώπους που πολεμούν λοιπόν το ΛΑ.Ο.Σ είναι και ο Στέλιος Χάμος, ένας "πρόεδρος" ενός "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ", χτυπάει τη Νομαρχιακή, βουλευτές μας αλλά και τον πρόεδρο μας δημόσια, εκτοξεύοντας λάσπη και ψέματα. Η τελευταία απάντησή μας στον Χάμο η οποία δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" είναι η εξής:
Τα μέλη μας συγκροτούν εκλεγμένο πολιτικό σχήμα, συγκεκριμένου πολιτικού χώρου και τυγχάνουν της απολύτου εμπιστοσύνης του κόμματός μας που ως γνωστόν στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν το μοναδικό κόμμα το οποίο διέγραψε ανοδική πορεία και έλαβε το ποσοστό του 7,2 % και κλείνουμε το θέμα αδιαφορώντας για τις απόψεις του... 5μελούς Πατριωτικού Συνδέσμου.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ...




Την πρώτη της δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές έφερε στη δημοσιότητα για λογαριασμό του ΑΝΤ1 η εταιρεία Metron Analysis

ΠΑΣΟΚ 33,6

ΝΔ 29,5

ΚΚΕ 7,5

ΛΑ.Ο.Σ 6,7

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,9

ΣΥΡΙΖΑ 3,6

ΑΛΛΟ 1,6

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 2,9

ΔΓ/ΔΑ 4,8

ΛΕΥΚΟ 0,8

ΠΗΓΗ: http://neoskellas.blogspot.com

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

«Αντενέργειες του Καπιταλισμού στην ενότητα του κράτους»

Μπέλτσιος Ν.Χρήστος

Αντιπρόεδρος Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ Λάρισας-πολιτευτής

Αξ/κός Ε.Ν.


Από τις αρχές του 20ου αιώνα η παγκόσμια οικονομική και πολιτική εξέλιξη ενισχύει αυτή τη δογματική θέση. Μόνο το κράτος μπορεί να διαλύσει τις δογματικές αντιφάσεις του καπιταλισμού. Αυτό που ονομάζεται κρίση (όπως συμβαίνει στις ημέρες μας), δεν μπορεί να αποφασισθεί παρά από το κράτος και μέσα από το κράτος . Έρχομαι στην αυγή του λιμπεριαλισμού, όπου μερικοί κήρυσσαν ότι «Το κράτος οφείλει να εργάζεται για την αχρίστευσή του και να προπαρασκευάζει την παραίτησή του»; Επίσης μερικοί στο δεύτερο μισό του τελευταίου αιώνα διαβεβαίωναν ότι το κράτος πρέπει να προφυλάσσεται από την πολλή διακυβέρνηση. Ακόμη ο Άγγλος «Μπένθαμ», έγραψε ότι η βιομηχανία δεν θα έπρεπε να ζητάει από το κράτος τίποτα άλλο εκτός από την ειρήνη, ο Γερμανός «Ούμπολτ» θεωρούσε ως καλύτερο κράτος το «οκνηρό». Είναι αλήθεια ότι η δεύτερη γενεά των φιλελευθεριστών οικονομολόγων ήταν λιγότερο εξτρεμιστική από την πρώτη και άνοιξε την πόρτα – αν και ήρεμα για τις κρατικές παρεμβάσεις στο οικονομικό πεδίο (όπως γίνεται στις μέρες μας. Εάν φιλελευθερισμός σημαίνει άτομο, πρέπει να βρούμε ένα πολίτευμα που να σημαίνει κράτος. Ίσως να είναι μοναδικό πολίτευμα και πρωτότυπη δημιουργία. Δεν θα είναι αντιδραστικό αλλά επαναστατικό, με την έννοια ότι θα προωθεί τη λύση ορισμένων διεθνών προβλημάτων, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που είναι πάντοτε πιο πολυάριθμες και πιο ισχυρές, και από την εργατική και από την εργοδοτική πλευρά, ταυτόχρονα με τις συγκρούσεις και τις συνεννοήσεις τους. Στο ηθικό πεδίο με την ανάγκη της τάξης, της πειθαρχίας, της υπακοής σε ηθικούς κανόνες της πατρίδας. Το σωστό πολίτευμα θέλει το κράτος να είναι ισχυρό, οργανωμένο και να βασίζεται ταυτόχρονα σε ευρεία λαϊκή βάση (όχι σαν τη σημερινή ψεύτικη δημοκρατία). Το κράτος πρέπει να συμμετέχει στο οικονομικό πεδίο και με τους συντεχνειακούς, κοινωνικούς και παιδαγωγικούς θεσμούς που έχει δημιουργήσει, η γνώμη του κράτους θα πρέπει να φθάνει έως τις ακρότατες διακλαδώσεις της χώρας και να κυκλοφορεί πλαισιωμένη στους σχετικούς οργανισμούς τους, σε όλες τις πολιτικές, οικονομικές και πνευματικές δυνάμεις του Έθνους. Το κράτος πρέπει να βασίζεται σε εκατομμύρια ατόμων που να το αναγνωρίζουν, να το αισθάνονται, και να είναι έτοιμοι να το υπηρετήσουν, που δεν θα είναι σαν το τυρρανικό κράτος του «ασθενή» όπως σήμερα. Το άτομο στο πραγματικό κράτος δεν είναι καταργημένο, αλλά πολλαπλασιασμένο, όπως ακριβώς και στο σύνταγμα ο στρατιώτης σεν μικραίνει αλλά πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των συναδέρφων του. Το πραγματικό κράτος οργανώνει το Έθνος, αλλά αφήνει ωστόσο στα άτομα ένα επαρκές περιθώρειο. ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ τις άχριστες ή βλαβερές ελευθερίες, αλλά ΔΙΑΤΗΡΕΙ τις ουσιώδεις ελευθερίες. Σ΄αυτό το πεδίο το κράτος μόνον είναι δικαστής κι όχι το άτομο. Άρα, φιλοσοφικά μπορούμε να πούμε ότι το κράτος πρέπει να έχει μία φόρμα που να ανταποκρίνεται στα ενδεχόμενα χώρου και χρόνου, αλλά να έχει ταυτόχρονα ιδεολογικό περιεχόμενο που να το ανεβάζει στη σειρά της ανώτερης αλήθειας μέσα στην ιστορία της σκέψης. Πράγματι, για το σωστό πολίτευμα, όλα είναι μέσα στο κράτος και τίποτα το ανθρώπινο, ούτε το πνευματικό υπάρχει κι ούτε έχει αξία έξω από το κράτος. Με την έννοια αυτή πρέπει να στηριχθούμε σε μια ιδεολογία ολοκληρωτική που θα είναι σύνθεση κι ενότητα κάθε αξίας- να ερμηνεύει- να αναπτύσσει και να δεσπόζει όλη τη ζωή του λαού.

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ...

Συνέλληνες σας χαιρετίζω πατριωτικά και Ελληνικά. Το ιστολόγιο μου είναι φτιαγμένο με πατριωτικό μεράκι και καθαρή καρδιά. Όσοι δεν με γνωρίζετε θα με γνωρίσετε από αυτό το βήμα και ελπίζω με πολλούς από εσάς να έχω άμεση επικοινωνία.